5 نکته مهم در مدیریت مجتمع تجاری

5 نکته مهم در مدیریت مجتمع تجاری
مدیریت مجتمع تجاری یک امر دقیق و پیچیده است که نیازمند دانش و هوش بالا در هنگام تصمیم گیری ها و بررسی عملکرد صحیح و روند حرکتی مرکز خرید می باشد. مدیریت مرکز خرید شامل مواردی همچون عملیات اجرایی, مدیریت امکانات موجود, امنیت مجتمع تجاری, حسابرسی و حسابداری دقیق, تعمیر و نگهداری مجتمع, بازاریابی قوی, اجاره داری و فروش می باشد که می توان از راه دور و یا با حضور در مجتمع تجاری به آنها رسیدگی کرد.
در این مقاله از سایت ایران مولتی به 5 نکته کلیدی و مهم در امر مدیریت مجتمع های تجاری می پردازیم. یکی از مهمترین چالش هایی که در مدیریت مجتمع تجاری بسیار حائز اهمیت است اجاره یا فروش واحدها به برندهای معروف و سرشناس است تا بتواند افکار عمومی را نسبت به مرکز خرید جذب کند. مدیریت مراکز خرید در گذشته نه چندان دور بدون داشتن دانش و بررسی موقعیت و بازدیدکنندگان و بدون امکانسنجی و تنها به صورت داشتن تجربه انجام می گرفت که غالباً در ابتدای کار بازدیدکنندگانی به خود جذب میکرده است اما پس از گدشت زمان مشخص, محیط برای بازدیدکنندگان تکراری و از جذابیت آن کاسته و در نهایت به شکست پروژه منجر می شد.
سرفصل های مهم مدیریت مجتمع تجاری
تعداد مجتمع های تجاری و چند منظوره به سرعت در تمام دنیا در حال افزایش است و در همین راست مدیریت مجتمع های تجاری و بهره برداری از آنها امری رو به شد و در حال پیشرفت است. باتوجه به افزایش روزافزون این مجتمع های تجاری می توان نتیجه گرفت بهره برداری صحیح و اصولی, فاکتوری بسیارمهم در رونق بخشی و افزایش پاخوری و فروش در مرکز خرید است.
به طور کلی می توان گفت مدیریت مرکز خرید به 5 عامل مهم تقسیم می شود؛
-
موقعیت جغرافیایی مجتمع تجاری
-
منطقه بندی یا چیدمان صنوف در مرکز خرید
-
تبلیغات و بازاریابی
-
خدمات و امکانات مجتمع
-
مدیریت مالی و حسابداری
موقعیت جغرافیایی مجتمع تجاری
بررسی موقعیت مجتمع تجاری اولین نکته ایست که می بایست مورد بررسی و مطالعه دقیق صورت گیرد. این مطالعات می بایست شامل: جمعیت ساکن در منطقه, جمعیت افراد بازدیدکننده و کسانی که به هر دلیلی در منطقه تردد دارند و مهمتر از آن نحوه دسترسی بازدیدکنندگان به مرکز خرید از نظر ترافیک و سهولت مسیریابی است.
هدف از بررسی موقعیت مجتمع تجاری چیست؟
- بررسی جمعیت ساکن
- بررسی تعداد افراد بازدیدکننده در طول روز
- برنامه ریزی برای جذب برندهای قوی
- شناخت و آنالیز رقبا و سایر مراکز خرید
- جذب بازدیدکننده و مشتری
منطقه بندی یا چیدمان صنوف در مرکز خرید
مشتریان و بازدیدکنندگان مجتمع تجاری را می توان به 2 دسته کلی تقسیم کرد؛ دسته اول بازدیدکنندگان متمرکز و دسته دوم بازدیدکنندگان جدید یا بی انگیزه. بازدیدکنندگان متمرکز مجتمع تجاری را می شناسند و با توجه به نیاز خود از مجتمع بازدید می کنند که غالباً منجر به فروش خواهد شد. اما بازدیدکنندگان تازه یا مشتریان بی انگیزه, برای نخستین بار با مجتمع آشنا شده اند و یا بدون دلیل از آن بازدید می کنند.
حال سوال اینجاست, چگونه مشتریان بی انگیزه را به خرید و یا استفاده از امکانات مجتمع ترغیب کنیم؟ در جواب این سوال می توان به منطقه بندی و یا چیدمان صنوف در مرکز خرید اشاره کرد. چیدمان صنوف عبارتست از نحوه چینش صحیح و دقیق فروشگاه ها و تخصیص واحدهای تجاری مشخص به برندهای خاص جهت افزایش پاخوری و تشویق بازدیدکنندگان به خرید از آنها.
مزایای چیدمان صنوف در مرکز خرید
- افزایش زمان ماندگاری بازدیدکنندگان در مرکز خرید
- نظم بندی دقیق در و دسترسی راحت تر برای بازدیدکنندگان
- افزایش فروش با توجه به در دسترس بودن واحدهای تجاری
- ایجاد فضای رقابتی میان برندهای موجود
تبلیغات و بازاریابی در مجتمع های تجاری
مجتمع های تجاری و مراکز خرید برای معرفی خود نیازمند تبلیغات های هدفمند و برنامه ریزی شده هستند. تبلیغات و بازاریابی مناسب می تواند باعث افزایش رونق و بهبود عملکرد مجتمع تجاری شود. از جمله تبلیغات های تاثیرگذار که غالباً توسط مجتمع های تجاری صورت می گیرد عبارتست از دعوت از چهره های سرشناس مانند بازیگران و خوانندگان محبوب, برگزاری مراسم و جشنواره ها, برگزاری ایونت های ملی, مذهبی و فرهنگی و همچنین برگزاری قرعه کشی و مسابقات میان مشتریان و بازدیدکنندگان.
مزایای تبلیغات و بازاریابی مناسب در مرکز خرید
- برندسازی مجتمع و معرفی بهتر آن
- جذب بازدیدکننده و مشتریان بیشتر
- جذب برندها و فروشگاه های برتر جهت حضور در مجتمع
- افزایش رضایت واحدهای تجاری موجود
- افزایش پاخوری و رونق بخشی که در نهایت منجر به فروش خواهد شد
خدمات و امکانات مجتمع تجاری
مجتمع های تجاری و مراکز خرید جهت حفظ بازدیدکنندگان و افزایش زمان ماندگاری آنها نیازمند ارائه خدمات و امکاناتی از جمله؛ پارکینگ, امنیت مجتمع تجاری, دستگاه های خودپرداز بانکی, سامانه های راهنمای مشتریان, محل نگهداری و بازی کودکان, پردیس سینمایی و فودکورت و ازجمله این موارد می باشد.
مهمترین خدمات و امکانات مجتمع تجاری عبارتست از؛
- سامانه راهنمای مشتری و روابط عمومی
- محل استراحت و تفریح بازدیدکنندگان (شهربازی, فودکورت, سینما و…)
- ایجاد حس امنیت و آرامش در مجتمع
- ایجاد حس مشتری مداری (ارائه تخفیف و خدمات پس از فروش)
- پارکینگ مجتمع تجاری
مدیریت مالی و حسابداری مجتمع تجاری
یکی دیگر از نکات مهم در مدیریت مجتمع تجاری, مدیریت مالی و حسابداری است. مدیریت مالی علاوه بر کسب و برنامه ریزی تامین نیاز مالی مجتمع وظیفه شناسایی و بررسی ریسک های مجتمع را دارد. مدیریت مالی و حسابداری مستلزم برنامه ریزی دقیق در راستای انجام به موقع و دقیق جریان های نقدی در مرکز خرید است. اهم فعالیت های بخش مالی در مجتمع تجاری عبارتست از؛
- حسابداری و پیگیری دریافت و پرداخت بدهی ها و فاکتورهای مجتمع
- بررسی و آنالیز دریافتی ها و درآمدهای جاری و غیرجاری مجتمع
- ساماندهی منابع جهت حسابرسی های کارآمد و موثر
- پیگیری بدهی های معوقه و وصوع مطالبات مجتمع
تهیه شده توسط ایران مولتی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی بود مطالب شما .دست مریزاد.من تا چند وقت دیگر میخواهم مدیریت مجتمع تفریحی را دراختیار بگیرم…لطفا مطالبی درمورد مدیریت مجتمع تفریحی وکارهایی که یک مدیر در مجتمع تفریحی وهتلینگ راباید انجام دهد را بگذارید….ممنون ازشما
با آرزوی موفقیت برای شما
حتما در اولین فرصت آموزش های کاربردی و جامع در سایت قرار خواهد گرفت